50 jaar in het spoor van de sport

Rudy Nuyts schrijft een boek en hij doet dat goed. Het zou het begin kunnen zijn van een lied van Frank Vander linden (De Mens), maar het is een uitspraak van oudtopvoetballer en trainer Jos Heyligen.

Hij ging bereidwillig in op het verzoek om het voorwoord voor zijn rekening te nemen. In het boek kijkt de auteur terug op een halve eeuw sportjournalistiek, periode waarin hij voor verschillende kranten werkzaam was. Grote namen passeren de revue, als daar zijn Wilfried Van Moer, Karel Cornelissen, Johan Vanarwegen, Lei Clijsters of Nico Claesen. Maar niet alleen het voetbal komt aan bod. Wat denk je van Herman Frison, Wilfried Peeters of André en zoon Tom Boonen? Haast geen enkele sport ontsnapte in die jaren aan de pen van de auteur die zijn verhaal illustreert met tal van artikels en bijzondere foto’s. Zelfs het bekende kinderblad Zonneland speelt een rol in het verhaal. In twintig hoofdstukken schetst de auteur zijn loopbaan als reporter. De hele coronacrisis was niet vreemd aan het feit dat het boek tot stand kwam. Zo leidde de gedwongen afzondering tot een concreet resultaat. Het boek telt bijna 200 pagina’s.

Prijs: 18 euro bij voorintekening tot en met 9 mei 2021 (nadien 20 euro). Bestellen kan door storting op rekeningnummer BE02 0011 7961 1340 van vzw Kamer voor Heemkunde, of via archief@gemeentemol.be of 014 33 09 70. Het boek wordt in Mol thuisbezorgd vanaf 29 mei 2021. Het kan van dan af ook afgehaald worden op de dienst erfgoed van de gemeente Mol (2de verdieping ’t Getouw, Molenhoekstraat 2) tijdens de openingsuren. Meerprijs bij verzending bedraagt 6 euro. Het boek is ook te koop in Standaard Boekhandel (Statiestraat) en in Perswinkel ’t Pleintje (Ginderbroek) (20 euro).