Andy Van Kets vanaf 2022-2023 nieuwe T1

Er kwamen bij onze sportieve cel enkele sollicitaties binnen en zelf had men ook een lijstje opgemaakt. Na enkele weken gesprekken voeren met de kandidaten werd er besloten om vanaf het seizoen 2022-2023 in zee te gaan met Andy Van Kets als nieuwe T1. We hebben dan ook direct een kort interview gehad met Andy. 

Onze toekomstige T1 is als wijkagent actief in Geel  Bel. 

Andy, proficiat om vanaf volgend seizoen onze nieuwe trainer van het eerste elftal te worden. Kan je ons wat meer vertellen over je voetbalverleden.

Ik ben als jeugdvoetballer begonnen bij FC Gerhees dat in de jaren ’80 – ’90 actief was in de toenmalige 3de en 4de klasse. Zelf speelde ik er tot mijn 23 jaar en schopte ik het tot in de A-kern maar niet met een vaste basisplaats. Nadien ben ik me gaan vestigen in Meerhout en ben ik daar beginnen spelen bij Berg en Dal. Als speler was ik er actief tot men 40 jaar en was ik tijdens de laatste maanden van mijn voetbalcarrière ook T2 bij de club en ben ik zo doorgestoten tot T1.

Bedankt, je bent dus als speler-trainer in het vak gerold.

Dat klopt, ik werd ondertussen in 3de provinciale T1 bij Berg en Dal en kon tijdens mijn driejarig trainerschap met jongens van onder de kerktoren de promotie afdwingen naar tweede provinciale. Na de promotie ben ik dan één seizoen actief geweest bij de beloften van Verbroedering Geel, maar daarna heb ik terug een depannageopdracht gedaan bij Berg en Dal en kon ik weer met de ploeg kampioen spelen en zo de promotie naar Eerste Provinciale afdwingen. Jammer genoeg veranderde de visie van het bestuur en kocht men een ploeg samen om als doel in de amateurreeksen te kunnen terecht komen. Ondertussen had ik ook mijn Uefa A diploma kunnen behalen. 

Ik ging daarna aan de slag bij FC Beekhoek en ben er drie volledige seizoenen actief geweest. Het vierde seizoen was het seizoen teveel en toen ben ik er in oktober gestopt. Daarna ben ik nog half seizoen actief geweest bij de Limburgse 2de Provincialer Paal. Maar dit was tijdelijk omdat de club ging fusioneren. Tijdens het seizoen 2018-2019 was ik actief bij Verbroedering Balen maar ik kon er nooit echt een klik vinden met de spelersgroep. Dus dat bleef bij één competitiejaar.  Ik ben dan in 2019 aan de slag gegaan bij 3de Provincialer Noordstar. Daar belanden we bij het stoppen van de competitie in maart 2020 op een 8ste plaats in het klassement. In de Beker Van Antwerpen konden we ver geraken waardoor we tijdens het seizoen 2020-2021 mochten aantreden in de Beker Van België. 

En toen kwam Corona?

De competitie werd stopgezet en toen heb ik zelf ook besloten om even een rustpauze te nemen met mijn activiteiten als trainer. Maar na een groot jaar thuis zitten begon de voetbalmicrobe toch weer te kriebelen.  Enkele weken geleden kreeg ik toevallig Bart Anné aan de lijn en die wist me te vertellen dat hij na dit seizoen stop bij KBSK Retie. Bart zei me dat dit wel eens een ideale club kan zijn om terug aan de slag te gaan en dus heb ik mijn sollicitatie binnen gebracht.

Waarom besloot je om bij ons te solliciteren?

Ik wist al dat KBSK Retie gekozen had om vooral met jongens te spelen uit de eigen jeugdwerking of spelers die afkomstig zijn van Retie. Dit verhaal sprak me aan omdat ik in het verleden met zo’n spelersgroepen ook succes kon behalen. Nadat ik een gesprek had gehad met de sportieve cel (Chris Sterckx, Rob Soffers, Steven Schepers en Kevin Van Den Bliek) en de huidige T2 Benny Bax wist ik dat het goed zat. En er was langs beide kanten een goed gevoel want afgelopen weekend mocht ik vernemen dat ik dus vanaf het seizoen 2022-2023 de nieuwe T1 van KBSK Retie zal worden.

Wat wil je bereiken met onze club?

Zoals het er nu voor staat zal ik vermoedelijk een zware erfenis krijgen van Bart. Maar dat maakt de uitdaging nog mooier. Ik wil er volop voor gaan om met KBSK Retie een standvastige Eerste Provincialer te kunnen worden. Ik heb al vernomen dat er in de jeugdwerking ook heel wat talenten rondlopen en merk aan het klassement dat er bij de provinciale reserven ook goede spelers rondlopen. Met dat potentieel moet er zeker iets van te maken zijn en wacht er een mooie toekomst voor het voetbal in Retie. Na de winterstop zullen jullie me dan ook geregeld langs de lijn zien om jullie Eerste Elftal en Provinciale reserven te komen scouten. Ik heb er alvast heel veel zin in.

Bedankt voor je tijd Andy, alvast een prettig jaaruiteinde en tot 2022 op ’t Vossekot of André Zajacstadion.