Trainingen hervat

Onze trainersstaf mocht 27 spelers van onze A-kern verwelkomen.

 We waren nog niet voltallig”, zei onze coach Bart Anné. “ Ruben Schuermans testte positief op het coronavirus en zit in quarantaine. Joris Damen, Jeroen Vos, Jonas Meeus en Lukas Borgers waren nog afwezig via vakantie. Voor onze club is dat echter geen uitzondering, dat is een jaarlijks weerkerend feit. Als het echt serieus wordt, zijn we weer voltallig. Of er ook spelers zijn die last hebben van kwaaltjes, zal nog moeten blijken. In mei en juni werkten we al acht trainingen af, we begonnen dus niet onvoorbereid. Toch was het opnieuw een spannend en leuk moment. Ergens voelt zo’n eerste training toch altijd aan zoals vroeger, toen je als kind voor het eerst met een bal naar de training vertrok. En dan heb ik het zeker niet alleen over de spelers, datzelfde gevoel gold ook voor mij als trainer. Ik moest er ook zelf weer even inrollen.”

Onze trainers Bart en Benny mochten 27 spelers verwelkomen en T3 Stef Janssen kwam ook al actie. 

 In tegenstelling tot vorig seizoen weet ons Eerste Elftal nu wel wat we te verwachten krijgen in eerste provinciale. “We krijgen meteen een zwaar programma voorgeschoteld. In de eerste acht matchen treffen we liefst vijf titel­kandidaten. En oké, we weten nu misschien iets beter waar we voor staan, maar het blijft toch spannend. Zeker omdat we met Kenny Geudens ons speerpunt zijn kwijtgespeeld. Toch heb er ik het volste vertrouwen in dat we met Senne en Kamiel  in ruil twee goede pionnen in huis hebben gehaald.” 

Nu zaterdag speelt onze A-kern zijn eerste oefenduel op het André Zajacstadion om 18h30 tegen de beloften van KFC Dessel Sport. Alle spelers zullen tijdens dit duel speelgelegenheid krijgen. De match staat zaterdag onder leiding van Stef Colebunders die zal worden bijgestaan door Vincent Diels en Chris Peeters.