Knappe overwinning

 Met de verplaatsing naar de Kempen kregen onze Retienaars een iets zwaardere tegenstander op het menu. De Blauw-gelen uit Tielen traden met een mixed elftal aan met spelers uit hun ploegen van 3de Nationale en 3de Provinciale. 

Voor onze club verschenen Veraghtert, Broeckx, Keersmaekers, Berkmans, Jeroen Schuermans, Hermans, Gijs, Ruben Schuermans, Vos, Pauwels en Geudens aan de aftrap. Op de bank zaten Blockx, Damen, Van Herck en Van Baekel. 

De Kempen begon gretig aan de partij maar na een tiental minuten kwam er meer evenwicht in het spel en kregen onze Retienaars wat kansjes waarbij Geudens na het kwartier de 0-1 op het bord kon brengen. Wat later was er een tegenprik van De Kempen en de gelijkmaker werd gescoord door ex Branddonk-speler Ndagano. Onze jongens herpakten zich direct en via een uitstekende Tijs Hermans werd het voor de rust nog 1-2 en 1-3.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld waarbij onze Retienaars weer goed aanvallend voetbal op de mat brachten. Onze verdediging deed ook goed zijn werk met een sterk spelende Broeckx maar na een tiental minuten  moest Berkmans het veld verlaten met een verrekking in de dij. Joris Damen kwam in zijn plaats op het terrein. 

Geudens miste halfweg de tweede helft vanop de stip de kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken maar wat later bracht Pauwels toch de 1-4 eindstand op het bord. 

Nu zaterdag krijgen we om 18h30 met FC Zwaneven onze laatste tegenstander van deze voorbereiding op bezoek. Met de terugkeer van Niels De Witte en Jannes Jespers op 't Vossekot beloofd dit nog een aangename partij te worden.